VRČIN: Održana 11. Uskršnja dečija biciklijada (FOTO+VIDEO)

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

U čast najvćeg pravoslavnog praznika, Vaskrsa Gospodnjeg, danas je u naselju Vrčin održana 11. Uskršnja dečija biciklijada, u organizaciji Udruženja građana “Složno za Vrčin”, a pod pokroviteljstvom gradske opštine Grocka i uz podršku Biciklističkog saveza Srbije.

Ispred opštinskog rukovodstva manifestaciji su prisustvovali zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, predsednik Skupštine gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, članovi veća Zoran Kojić i Vlado Radovanović i odbornik u Skupštini gradske opštine Grocka Darko Prošić.

Uskršnja biciklijada, kao jedna od centralnih manifestacija u ovom naselju, organizuje se od 2006. godine, a ima za cilj da se stimulišu deca i mladi, da se podstakne duh kolektivizma, drugarstva i tolerancije, kao i favorizuje zdrav vid prevoz.

11.Uskršnju biciklijadu svečano je otvorila zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, koja je takmičarima poželela uspešnu vožnju, a  svim građanima  da Vaskrs provedu u miru sa svojim najbližima.

U okviru programa prisutni su uživali i u nastupa učenika OŠ “Sveti Sava” iz Vrčina i OŠ”Ilija Garašanin iz Zaklopače. Svoj talenat i izuzetanu muzičku sposobnost pokazali su Milica i Ćirilo Đorđević, Anđelija Bajić i Anja Mihajlović.

Što se tiče takmičarskog dela programa, odazvao se velik broj dece, uzrasta do petnaest godina.

U kategoriji predškolaca za dečake prvo mesto osvojio je David Mitrić, drugo mesto Uroš Banzić, a treće mesto Viktor Parlezanović. U kategoriji devojčica prvo mesto osvojila je Sara Knežević, drugo mesto Anđela Radomirović, a treće mesto Anastasija Milenković.

U kategoriji od 1. do 2. razreda za dečake prvo mesto osvojio je Mihailo Isidorović, drugo mesto Andrej Pešić, a treće mesto Veljko Jeremić. U kategoriji devojčica prvo mesto osvojila je Sara Banzić, drugo mesto Emilija Isidorović, a treće mesto Anđelija Bajić.

U kategoriji od 3. do 4. razreda za dečake prvo mesto osvojio je Aleksa Kodžić, drugo mesto Miloš Krantić, a treće mesto Damjan Marić. U kategoriji devojčica prvo mesto osvojila je Isidora Knežević, a drugo mesto Marija Starčević.

U kategoriji od 5. do 6. razreda za dečake prvo mesto osvojio je Lazar Knežević, drugo mesto Aleksa Kosanović, a treće mesto Petar Mitrić. U kategoriji devojčica prvo mesto osvojila je Jelena Vagić, a drugo mesto Nikolina Kovačević.

U kategoriji od 7. do 8. razreda za dečake prvo mesto osvojio je Nikola Knežević, drugo mesto Milan Marinković, a treće mesto Senad Hajrizi. U kategoriji devojčica prvo mesto osvojila je Ana Ranković, a drugo mesto Bojana Radosavljević.

Medalje i zahvalnice za osvojeno prvo, drugo i treće mesto pobednicima su uručili članovi veća Zoran Kojić i Vlado Radovanović i predsednik UG”Složno za Vrčin” Rade Knežević.

Na samom kraju usledio je najuzbudljiviji deo programa, a to je izvlačenje dobitnika bicikla, koji je darovala gradska opština Grocka. Najmlađi učesnik izvukao je ime dobitnika bicikla, a bicikal je izvučenom ,Nikoli Kneževiću(koji je pobednik u kategoriji od 7. do 8. razreda) uručila zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović.

Takođe su dva bicikla, donirana od strane sponzora poklonjena takmičarima Igoru Hrkmanu i Nikoli Kneževiću.

grocka.rs

 


Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR