ФОТО+ВИДЕО: Председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић ​ и Градски менаџер Горан Весић данас обишли радове на асфалтирању пута Заклопача – Гроцка

0
3098
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас радове на асфалтирању пута Заклопача- Гроцка, преко Граба, који се асфалтира у дужини од 3,2 км, а ширина пута је 5,5 метара.

Вредност ове стратешки важне инвестиције за становнике општине Гроцка је 20 милиона динара.

Обиласку радова присуствовали су и председник Месне заједнице Заклопача Срђан Михајловић, заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменик председника Скупштине градске општине Гроцка Владимир Трајковић, као и остало општинско руководство и велики број суграђана.

У изјави за медије градски менаџер Горан Весић истако је да је циљ градске власти да сви грађани, како они који живе у центру града, тако и становници приградских општина имају исте услове за живот, што подразумева развијену путну инфраструктуру, водовод, канализацију и градски превоз.

– Овај пут је најбржа веза централног дела општине са ауто-путем и користиће га 9 Месних заједница општине Гроцка. На овој деоници пута нема кућа и пут се не ради због гласова, већ да бисмо грађанима изашли у сусрет и омогућили им бржу везу са Београдом- истакао је градски менаџер Горан Весић.

Градски менаџер напоменуо је да је на захтев и иницијативу општине Гроцка, добијена грађевинска  дозвола за реконструкцију школе у Бегаљици и да се нада да ће радови ускоро почети, а такође радиће се нова школа у Лештанима.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић истакао је да локална самоуправа, у сарадњи са градом Београдом наставља улагања у путну мрежу и да се на  тај начин испуњавају  сва дата обећања грађанима.

-Убрзаним радовима, као што су радови на овој деоници  пута, а који смо планирали да почнемо да радимо тек за двадесетак дана, шаљемо поруку грађанима да ћемо и пре рока урадити комплетну путну мрежу у складу са нашим обећањима.

Поред овог пута радићемо и друге стратешки важне путеве на територији наше општине. Посебно ћу издвојити радове на деоници  Лештане-Раван-Траншпед Врчин, деоница Болеч-Траншпед и деоница Бегаљица-Прљуша-Бегаљичко брдо-Врчин. У сарадњи са председником градске општине Сопот Живорадом Милосављевићем урадићемо пут Дражањ ка малом Пожаревцу, а у Умчарима су завршени припремни радови за санацију пута Умчари-Дубона – рекао је председник Симоновић.

Он је додао да ће се ове године урадити око 40 км асфалта, као и око 50 км атарских путева. Такође радиће се рекострукција и обнова школа. У изради је је пројекат за реконструкцију Дома здравља у Винчи, али и у Камендолу и Пударцима, а радиће се и реконструкција свих Месних заједница на територији наше општине.

Председник Месне заједнице Заклопача Срђан Михајловић овом приликом захвалио се локаланој и градској власти на овој инвестицији која је од изузетног значаја како за становнике Зклопаче, тако и за све суграђане са територије општине Гроцка и да ће на овој деоници пута бити уведена линија градског превоза до компаније ИКЕА, која ће бити отворена 10. августа.
гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR