Одржан свечани концерт поводом Дана Основне музичке школе из Гроцке (ФОТО+ВИДЕО)

0
1755
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Поводом прославе Дана Основне музичке школе из Гроцке, јуче 2. јуна, организован је свечани концерт у великој сали Скупштине градске општине Гроцка, са почетком у 18 часова.
Испред руководства градске општине Гроцка концерту су присуствовали заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић,чланови већа Зоран Марков и Петар Теофиловић, као и директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић.
Концерт је отворен нумером из филма  „Мери Попинс“: Оџачар, у извођењу малог хора музичке школе из класе солфеђа проф. Бојане Ђукић, а затим је присутне поздравила директора Основне музичке школе Бранка Ивковић-Петронић, која је са поносом истакла изванредан успех својих ученика.

-Текуће школске године ученици наше школе су учествовали на 23 такмичења и на сваком од такмичења на којима наступали, донели су награде. Укупно је остварено 1 златна медаља, 3 лауреата, 5 пута су наши ученици били најбољи у својим категоријма, 69 првих награда, 28 других и 5 трећих награда. Дакле, на 23 такмичења остварили смо укупно 102 награде. Набројани резултати су са Еврорегионалног, републичког, међународних и интернационалних такмичења. Ни једно такмичење на којима наши ученици учествују не треба занемарити, јер иза њих стоји напорад рад, труд и залагање, како ученика и наставника тако и њихових породица. Али, морам са поносом да истакнем да је ове године наша школа на 61. Републичком фестивалу музичких школа Србије, који је ове године одржан у Зрењанину –освојила пет 1 награда у две категорије – соло и камерна музика- истакла је директора Основне музичке школе Бранка Ивковић-Петронић.

Накокон обраћања директорке, у препуној сали присутни су уживали у нумерама које су изводили млади и изузетно талентовани ученици Музичке школе Гроцка, а овом приликом уручене су и награде и дипломе најбољим ученицима, али и захвалнице професорима који су у великој мери заслужни за њихов успех.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR