Ученици Основне музичке школе из Гроцке одржали мини концерт у Старом двору ФОТО

0
1816
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У петак, 30. јуна 2017. године, на свечаном пријему у Старом двору поводом доделе награда за ученике генерације за школску 2016/17. годину, у церемонијалном делу свој мини концерт, а велики наступ имали су ученици наше школе.

Позвани да уприличе овако диван догађај, као ученици који су на Републичком фестивалу освојили 1. место, оставили су присутну публику одушевљену, тј. „без даха“.
Свечаној додели награда, коју јеорганизовао Секретаријат за образовање и дечју заштиту града Београда, присуствовали су Министар просвете, науке и технолошког развоја господин Младен Шарчевић, Градоначелник града Београда господин Синиша Мали, в.д. градског секретара за образовање Славко Гак, као и представници овог секретаријата. Најрадоснији су били ученици – 87 ђака генерације из средњих школа који су на поклон добили лапотоп рачунаре, док су најбољи ученици из 203 основне београдске школе добили комплет од 10 дела нобеловца Иве Андрића. Пријему су присуствовали њихови директори, наставници и родитељи. Дакле, велика сала је била препуна. Велика подршка наступу наших ученика био је и господин Живадин Митрић, члан општинског већа ГО Гроцка задужен за образовање.
Након поздравне речи, наступила је наша Милица Јовановић, ученица 3. разреда виолине у класи проф. Ксеније Пејовић, уз клавирску сарадњу проф. Милене Поповић. Наша Милица је одлично извела Бомов „Перпетум мобиле“. Затим се присутнима први обратио и поздравио их Министар просвете, науке и технолошког развоја господин Младен Шарчевић. Пожелевши успех у наставку школовања, министар Шарчевић је рекао да су данас, осим награђених, срећни и поносни и њихови наставници и родитељи. „Бити ђак генерације је велики и нимало лак посао. Упркос слабостима ви сте из образовног система извукли оно најбоље. Моја жеља је да генерације које долазе доживе школу на начин на који сте је ви доживели. Наш задатак је да надаље унапређујемо систем образовања и да стварамо још успешнију Србију у којој ћете ви моћи да останете и да једнако успешно радите свој посао“ – нагласио је господин Шарчевић.
Уследио је наступ нашег камерног триа „Долчисимо“ у саставу: Млица Јовановић (виолина), Јована Зуровац (флаута) и Тијана Станић (клавир), које су брижљиво припремале и њихово музицирање надгледале професорке Ксенија Пејовић, Александра Стевановић и Милица Ковачевић. Својим извођењем композиције „Вече на мору“ побрале су све симпатије како високих званица тако и присутне публике.
Присутним ученицима се затим обратио и Градоначелник Града Београда, Синиша Мали – „Ви сте најбоље што Београд има, водиља ченерацијама које долазе. Ми ћемо учинити све да омогућимо да своје жеље остварите у Београду и Србији. Својим трудом, радом, залагањем и знањем идеја сте водиља не само вашим вршњацима већ и генерацијама које долазе. Град има велику обавезу да вам обезбеди што боље услове за школовање и омогући да остварујете што боље резултате“ – рекао је Мали и подсетио да је на задњој седници Скупштине града ребалансом буџета обезбеђено још 1,3 милијарди динара за овогодишња улагања у боље услове рада у школским и предшколским објектима. Он се осврнуо и на остале видове помоћи града, попут 150 стипендија за најбоље средњошколце и студенте, као и на Фондацију за младе таленте, а циљ те помоћи јесте да деца остваре своје снове у Београду.
„Наша највећа обаваза јесте да вам омогућимо да останете и да градите будућност овде и зато се боримо за вас, али и за свако ново радно место, фабрику, инвестицију. Београд је поносан на вас и желим вам срећу у вашим будућим каријерама“ – истакао је господин Мали.
Затим је скуп употпунио наступ наше Милице Митровић, ученице 5. разреда клавира у класи проф. Милице Ковачевић, која је извела „Токату“ и Јоване Зуровац, ученице 4. разреда флауте у класи проф. Александре Стевановић, уз клавирску сарадњу проф. Милене Поповић, која је извела „Руски цигански плес“.
Да је наш наступ остао запажен и детаљно пропраћен видећете у фотографијама у прилогу. Честитали су нашим ученицима многи ученици, директори, али и Градоначелник и чланови градског секретаријета који су нам се од срца захвалили на програму који смо припремили.

Osnovna Muzička Škola

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR