У Ранчићевој кући изложба „БУДУЋНОСТ ПРОШЛОСТИ – НАНО ПРИРОДА“ дизајнерке Марије Ћуповић 

0
1280
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у петак, 8. децембра 2017. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању самосталне изложбе модног дизајна -одеће и аксесоара под називом „Будућност прошлости – Нано природа“ ауторке Марије Ћуповић.
Приликом отварања изложбе наступиће ученици Основне музичке школе „Невена Поповић“ у Гроцкој.

Према речима ауторке, „НАНО ПРИРОДА – Будућност прошлости” је пројекат сачињен из више појединачних целина, повезаних почетном идејом, односно, постављањем питања: Ко смо били некад? Ко смо (сада)? Ко ћемо бити?… Једну од тих целина чини и колекција одеће и асесоара под називом „Нано природа”. Она тежи да предочи природу у нама (нашу природу), користећи елементе из природе која нас окружује. Посматрањем и изучавањем начина и правила по којима природа функционише, пружа нам прилику да сагледамо себе на нов и другачији начин. Перцептивна вредност није само у примећивању и дефинисању постојања различитости, већ у спознаји да свака од њих зна своју функцију, познаје своју бит. Овде је акценат на почетак развоја мисли, лишену жеље за имитацијом и променом, само ради промене, без суштине и значаја… Једноставност форме модела, природни материјали, ограничен колорит и ручна израда, оживљавају мисао да је свака особа јединствена по природи, самим тим уникат.

Марија Ћуповић (1982) рођена је у Београду. Године 2007. дипломирала је на Факултету за дизајн у Београду, смер модни дизајн. Оснивач је и дизајнер модног бренда Corpus Delicti brend (аксесоар). Чланица је УЛУПУДС-а од 2016. године. Остварила је учешће радовима у оквиру шест групних изложби. Добитница је похвала и награда за иновације у дизајну, од чега издвајамо Златну медаљу за иновације у дизајну одеће и текстила, Никола Тесла Фест 2005. Живи и ради у Београду.

Добро дошли!

Komentari

komentari


Warning: A non-numeric value encountered in /home/grockain/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

POSTAVI ODGOVOR