Jovanović: Očekujem od tadića da prekine agoniju

0
635
NextWEB hosting
ceda_jovanovic1_0_0_468x10000BEOGRAD – Lider Liberalno demokratske partije (LDP) i koalicije „Preokret“ Čedomir Jovanović izjavio je da od lidera demokrata Borisa Tadića očekuje da „prekine agoniju i pred društvo izađe s planom“ jer je Srbija u teškoj krizi i reforme su jedini način da zemlja preživi.

NextWEB hosting

Jovanović je u intervjuu za današnju „Politiku“ ocenio da je Srbija u veoma teškoj krizi koja nije samo politička, već i ekonomska, i da je u politici ključ za njeno rešavanje tako da političari moraju
da preuzmu odgovornost.

On je dodao i da Srbija, bez obzira da li je na njenom čelu Tadić ili Tomislav Nikolić, neće opstati ako se nastavi po starom.
 
„Demokratska stranka sama treba da izabere kandidata za premijera i u taj izbor niko nema pravo da se meša, ali ni obavezu da pristaje na poziciju taoca. Tadić je žrtva svoje stranke i politike koju je sam takvom napravio. Međutim, i pored svih slabosti, on je, ipak, jedina ozbiljna ličnost koja ima političku težinu u DS… Zato i dalje očekujem od njega da prekine agoniju i izađe pred društvo sa planom“, rekao je Jovanović.

On je dodao da nikada ni od jednog drugog funkcionera DS nije čuo ni naznake celovitog i ozbiljnog političkog programa ili ideje.

Upitan pod kojim uslovima bi LDP učestvovao u vladi, Jovanović je ukazao da je Srbiji sada najpotrebnija politička konsolidacija i da LDP zato insistira na što efikasnijem planu i preciznom spisku reformi i rokovima koje treba ispuniti.

„To je jedini politički projekat u kome LDP može da učestvuje“, rekao je Jovanović i dodao da stranka na čijem je čelu ne može da
bude deo neke većine samo da bi vlada bila napravljena.

Prema njegovim rečima, sledeća vlada može da se razlikuje od prethodne samo u dva različita scenarija – ako u nju uđe ili Srpska
napredna stranka ili LDP što bi, kako je ocenio za Srbiju bila bolja opcija.

„Bitno nam je i šta će ta vlada raditi“, kazao je on i dodao da će LDP, što se izabranog predsednika Tomislava Nikolića tiče, sarađivati s njim poštujući funkciju koju obavlja.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR