SNS za veća ovlašćenja opštini Grocka

0
482
NextWEB hosting
NextWEB hosting

aca-jovicicSrpska napredna stranka danas je u Beogradu počela prikupljanje potpisa građana za podršku izmenama statuta glavnog grada, koje će omogućiti decentralizaciju gradske vlasti, vraćanje ovlašćenja opštinama, kao i stvaranje novih opština. Prikupljanje potpisa počelo je u podne na štandu ispred restorana „Vapiano“ u Knez Mihajlovoj ulici.

Predsednik odborničke grupe naprednjaka u Skupšini grada Aleksandar Jovičić najavio je da će se najviši stranački organi SNS-a uskoro oglasiti i u vezi sa promenom gradske vlasti u Beogradu.

On je zamolio za još malo strpljenja kada je reč o toj odluci i naveo da će javnost o svemu biti pravovremeno obaveštena.

Jovičić je napomenuo da je Srpskoj naprednoj stranci prioritet da se promenama statuta građanima omogući kvalitetniji život i da se opštinama vrate ovlašćenja koja su im oduzeta 2008. godine.

„Cilj nam je da se ubrza proces legalizacije objekata i izdavanje građevinskih dozvola“, kazao je Jovičić.

On je napomenuo da se SNS zalaže iz to da se pojedinim opštinama poput Mladenovca i Sopota, vrati status prigradskih opština, jer je to važno za efikasniji rad i približavanje lokalnih samouprava građanima.
Prema njegovim rečima, naprednjaci žele da se ispravi trenutna situacija u kojoj opštine i za najbanalnije stvari traže saglasnost grada.
Jovičić je kazao i da je cilj da se tamo gde za to postoje mogućnosti formiraju i nove gradske opštine.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada nam je potvrdio da je Grocka jedna od opština za koju će se tražiti da se vrate ovlašćenja. Međutim nismo mogli da dobijemo potvrdu da li će se SNS zalagati za opštinu Kaluđerica i koja će mesta biti u okviru iste.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR