Biografije Oliverine ekipe – skupština DS (6)

0
1010
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ds-logoTokom komentarisanja izbornih aktivnosti i kandidata na skupštini DS-a, više puta se provukla teza da je Olivera Knežević okupila oko sebe mlade i obrazovane ljude, sa manom što ih retko ko poznaje. Mi smo hteli da istražimo ko su ti kandidati. Zadatak nije bio lak, jer za većinu njih, naši izvori tek mogu po koju reč da kažu. Zato predstavljamo one kandidate do čijih biografija smo teškom mukom uspeli da dođemo.

Željko Vagić, kandidat za člana OO iz Vrčina. Za Vagića se ne može reći da je nepoznat, budući da je odbornik u opštini Grocka, kao i predsednik Izvršnog odbora stranke na lokalu. Kao apsolvent Saobraćajnog fakulteta, Vagić važi za čoveka koji je usmerio aktivnosti DS-a ka sticanju sigurnih glasova preko asfaltiranja ulica.Važi za desnu ruku Olivere Knežević. Bio član OO u prethodnom mandatu. Član Mensa Srbije, bio aktivan u demonstracijama protiv Miloševića.

Bojan Vranić, kandidat za člana OO iz Kaluđerice. Vranić je asistent na Fakultetu političkih nauka i doktorant. Vodio je kampanju u Kaluđerici za prethodne izbore, posebno oko opštine Kaluđerica. Bio član OO u prethodnom mandatu.

Silvana Hristov, kandidat za člana OO iz Boleča. Hristov je možda najpoznatiji kandidat među mlađom generacijom. Radi u Centru za Kulturu Grocka, a završila je Filološki fakultet (srpski jezik). Hristov vodi DS u Boleču, jedinom mestu u Grockoj u kome je DS pobedila na izborima. Budući da je bila dugogodišnji tehnilki sekretar, Silvana je poznato ime u DS-u. Bila član OO u prethodnom mandatu.

Bojana Đukić, kandidat za člana OO iz Kaluđerice. Đukić je istaknuta funkcionerka demokratske omladine. Zajedno sa Vranićem, vodila je kampanju u Kaluđerici na prošlim izborima. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka. Bila je član OO u prethodnom mandatu.

Miloš Polovina, kandidat za člana OO iz Vinče. Polovina je magistar pravnih nauka, sa specijalizacijom za javne nabavke. Važi za glavnog pravnog savetnika Olivere Knežević.

Gordana Sarić, kandidat za člana OO iz Kaluđerice. Sarić je master logoped, radi na specijalističkoj klinici. U stranci je znaju po radu za žensku omladinsku mrežu.

Predrag Tošić, kandidat za člana OO iz Kaluđerice. Tošič je saobraćajni inženjer. Zanimljivo je da je Tošić završio smer železničkog saobraćaja, ali da je iz Grocke ipak jedan drugi čovek poslat da upravlja Železnicama.

Očigledno je da se radi o nespornom kvalitetu ovih ljudi, ali bez bogate stranačke biografije. Ova skupština je dakle test za DS. Da li će birati između mladih i obrazovanih ljudi, ili tajkuna, stranačkih preletača i foteljaša? Pitanje skupštine je – da li je u DS-u važniji kvalitet ili poznastvo po rodbinsko-kumovsko-burazersko-finansijskim vezama?

Grocka Info je probala da sazna sve o kandidatima, ali ako Vi imate neku informaciju slobodno nam je možete poslati na grockainfo@gmail.com.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR