Počinje upis dece u gradska obdaništa i jaslice

0
NextWEB hosting

Konkurs za upis dece u beogradska obdaništa biće od 7. do 22. maja. Najveći pritisak na objekte u Borči, Batajnici, centru Vračara

SVI roditelji koji žele da im mališani u septembru krenu u neki od beogradskih vrtića mogu da konkurišu za upis dece u predškolske ustanove u periodu od 7. do 22. maja. Na konkurs treba podneti samo zahtev koji se može preuzeti u bilo kom beogradskom obdaništu, a po prijemu se predaju ostala dokumenta.

Prema rečima Ljiljane Jovčić, gradskog sekretara za dečiju zaštitu, u zahtevu mame i tate treba da navedu u koji vrtić žele da im dete krene, kada, kao i osnovne podatke o sebi i detetu.

– Treba navesti specifične i zdravstvene informacije o detetu, kao što su porodični ili stambeni status porodice – kaže Jovčićeva. – Sva upisana deca imaju pravo na regresiranje troškova boravka koji se utvrđuju dva puta godišnje.

Prema pravilniku početkom aprila predaju se prihodi ostvareni od 1. jula do 31. decembra prethodne godine, a od 1. oktobra oni koji su ostvareni od 1. juna do Nove godine. Roditelji imaju pravo i na popuste na osnovu podstanarskog statusa i kao korisnici stambenog kredita.

U toku je restrukturiranje grupa i uskoro će biti poznato koliko dece prelazi iz jaslica u vrtić – kaže Jovčićeva.

– Prema sadašnjim podacima, okviran broj dece koja prelaze u vrtić je oko 5.700. Najveći pritisak je na vrtiće u Borči, Batajnici, centralnom voždovačkom delu i centru Vračara. U predškolskoj ustanovi u Sopotu se po pravilu već godinama prijavljuje najmanje dece.

BRDO PAPIRA NEOPHODNO ZA UPIS

SVI roditelji prilikom upisa u vrtić treba da podnesu izvod iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici, dok od papira zaposleni u privatnoj firmi moraju da dostave potvrdu iz PIO fonda, a oni iz državnih preduzeća predaju potvrdu o zaposlenju. Vlasnici firmi bi trebalo da imaju fotokopiju rešenja o upisu u registar, studenti neophodnu potvrdu o redovnom studiranju za tekuću školsku godinu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

one + two =