Svečano uručeni ugovori za dodelu subvencija za samozapošljavanje

0
560
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Član Privremenog organa grada Beograda Andreja Mladenović i gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević uručili su danas u Starom dvoru ugovore za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica socijalno ugroženih kategorija na teritoriji Beograda. Ugovore je dobilo 35 nezaposlenih lica koja su osnovala i registrovala novi privredi subjekat.

Andreja Mladenović poželeo je dobitnicima subvencija uspešnu realizaciju projekata koje su započeli.

– Nadam se da ćete biti dobar primer svima onima koji će se narednih godina uključiti u ovakav projekat i razviti posao koji ste započeli. Vi ste potvrda da su preduzetništvo i mogućnost samozapošljavanja realni u Srbiji. Grad Beograd je ovaj projekat realizovao u saradnji sa Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo i Nacionalnom službom za zapošljavanje i mi ćemo vam i dalje pomagati i podržavati vas kako bismo zajedno doprineli da se ovaj posao proširi, to jest da ne bude samo samozapošljavanje već da i vi zapošljavate druge – istakao je Mladenović.

Aleksandar Milošević je naglasio da je ovo jedan u nizu konkursa Sekretarijata za privredu koji direktno podržavaju poslovanje privrednih subjekata kako bi oni održali tehnološki proces, bili konkurentni na tržištu i poslovali u što boljim uslovima.
– Ovu vrstu programa sprovodimo od 2009. godine i do sada je 169 njih dobilo sredstva da započne sopstveni posao. Program se pokazao kao uspešan: 85 odsto njih i danas radi i privređuje. Interesovanje je ove godine bilo veliko, pristiglo je više od 210 prijava, a izabrali smo 35 kvalitetnih i održivih programa. Ovo je samo početak, očekujemo da u narednim godinama učestvujete i na drugim konkursima Sekretarijata za privredu i razvijate svoje poslovanje – rekao je Milošević.

Ranka Bubalo, samohrana majka deteta sa posebnim potrebama, osnovala je agenciju za pomaganje starijima i osobama kojima je pomoć potrebna.

– Kao medicinski tehničar radila sam u raznim domovima za stare i poželela da to sama radim na drugačiji, bolji i efikasniji način. Grad Beograd je na ovaj način pogurao moju inicijativu i omogućio mi da uradim nešto veliko, ostvarim svoje snove, osamostalim se i skupim hrabrost da krenem svojim putem – rekla je Ranka.

Sekretarijat za privredu je na ovom konkursu izdvojio sedam miliona dinara, sa pojedinačnim iznosom subvencije od 200.000 dinara. Na konkursu su bodovani poslovna ideja, vrsta delatnosti, poslovni prostor i projekcija finansijskih pokazatelja. Dobitnici subvencije su iz kategorije nezaposlenih lica preko 45 godina i tehnološki viškovi, samohrani roditelji, interno izbegla i raseljena lica, lica sa izdržavanja kazne zatvora i osobe sa invaliditetom. Oni svoju delatnost obavljaju u opštinama Čukarica, Zemun, Voždovac, Zvezdara, Novi Beograd, Palilula, Stari grad, Vračar, Obrenovac, Surčin i Mladenovac.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR