Preko 600 pijanih Slovenaca ‘disko vozom’ doputovalo u Beograd na doček

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nije važno koga ćemo da slušamo, važno je samo da smo zajedno i da smo u Beogradu koji obožavamo. Ne sumnjamo da ćemo se provesti super – kažu Slovenci

Stotine mladih Slovenaca stiglo je jutros specijalnim „disko vozom“ na Železničku stanicu gde su ih dočekali trubači.

Iako umorni od celonoćne žurke u vozu za mlade, Slovenci su na peronu nastavili da piju i slave.

– Napili smo se još na izlazu iz Ljubljane i celu noć slavimo. Već smo prilično umorni al jedva čekamo da izađemo na ulice Beograda – rekao je Janko (25) koji već drugu godinu za redom novu godinu dočekuje u Srpskoj prestonici.

Mladi Slovenci su se odlučili za Beograd zbog „niskih cena i Cece“.

– Oduševila sam se kada sam čula da će nastupiti Ceca. Odmah sam rezervisala svoje mesto u vozu i znam da će naredna četiri dana u Beogradu biti kao na ekskurziji u srednjoj školi – rekla je dvadesetogodišnja Marija.

Turističke agencije su za turiste iz Slovenije organizovali i doček u Domu omladine, međutim najviše je onih koji će novu godinu čekati baš ispred Skupštine.

– Nadao sam se da će nastupati Đus, al ne smeta mi ni Ceca. Nije važno koga ćemo da slušamo, važno je samo da smo zajedno i da smo u Beogradu koji obožavamo. Ne sumnjamo da ćemo se provesti super – rekao je Denis (22) koji je u prestonicu stigao sa devojkom.

Slovenci su sa sobom u Beograd poneli balone pune rakije pa ne sumnjamo da će izostati dobar provod.

Zbog povećanog interesovanja, „Slovenačke železnice“ su sve do 5. januara dodatnim vagonima pojačale sastav međunarodnog voza na relaciji Ljubljana – Beograd – Ljubljana koji u u naš glavni grad stiže po redu vožnje u 17.32.

Specijalni turistički voz najavljen je i sutra, dok će 31. decembra u Beograd stići više desetina „parti buseva”.

U Beogradu se za novogodišnje i božićne praznike očekuje između 12.000 i 15.000 gostiju iz inostranstva.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR