Pištoljem oteli autobus sa putnicima i pipali kontrolorku

0
NextWEB hosting

Dvojica napadača od kojih je jedan bio naoružan pištoljem prinudili su u noći između nedelje i ponedeljka vozača privatnog autobusa „Presto” N. T. (26) na liniji 101N da vozi do Besnog Foka umesto na Trg republike.

 

Kako saznajemo, policija je uhapsila jednog napadača, dok se za drugim još traga.

 

Incident se dogodio u jedan sat iza ponoći, a srećom, niko nije teže povređen.

Vozač i kondukterka D. Z. (35) proživeli su pravu dramu. Prema nezvaničnim saznanjima, napadači su ušli u vozilo na okretnici u Padinskoj skeli i odmah uperili pištolj u vozača, a primorali ga da vozi mimo svoje trase. Noćna linija 101N saobraća od Padinske skele do Trga, a razbojnici su tražili da ih vozač vozi u skroz drugom smeru, ka Besnom Foku.

– Zahtevali su i od vozača i od kondukterke da ne koriste mobilne telefone. Međutim, vozač se snašao i samo „cimnuo” šefa našeg voznog parka, a pritisnuo je i panik taster. Na taj način policija je uz pomoć GPS-a lako locirala autobus. Tokom vožnje napadači su maltretirali kontrolorku. Vukli su je za kosu i nepristojno dodirivali – kažu u privatnom prevozniku „Presto”.

Kako saznajemo, napadači su stari oko 35 godina i nisu bili u alkoholisanom stanju, a u vozilu se nalazilo i nekoliko putnika. Kada je vozač autobusa stigao do Besnog Foka, razbojnici su izašli napolje i pobegli.

– Ubrzo su stigle i dve patrole policije, a autobus je zajedno sa vozačem i kondukterkom prevezen u policijsku stanicu Borča, gde su ga istraživali inspektori – kažu u „Prestu”, i dodaju da će vozač i kondukterka dobiti nekoliko dana slobodno da bi se odmorili od pretrpljenog šoka.

 

Treća otmica od juna.

 

4. 6. 2013. Lažni policajac A. I. (29) preteći replikom pištolja pokušao da otme autobus na liniji 25 privatnog prevoznika „Beobus“ i natera vozača da promeni trasu i odveze ga do Begaljice.

9. 1. 2014. LJ. G. (65) pretio da će bombom da raznese autobus na liniji 56, a potom izvadio sekiru i prisilio vozača da vozi na Banovo brdo umesto na Zeleni venac.

izvor: alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

2 × 2 =