Železnice Srbije: Britanski turisti vole Titov Plavi voz, zarada do 50.000 evra!

0

Železnice Srbije će u letnjoj sezoni samo od prevoza turista iz Velike Britanije, Plavim vozom na liniji Beograd – Bar, zaraditi između 40.000 i 50.000 evra, kaže generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović.

 Železnice Srbije su na Sajmu turizma potpisale ugovor sa kompanijom Eksplor Montenegro, preko koje će se turisti iz Velike Britanije voziti garniturama Plavog voza, koje će biti uključene u redovan saobraćaj na liniji Beograd – Bar.
Srpske železnice su prošle godine počele da sarađuju sa tom kompanijom i prošlog leta je na toj liniji prevezeno 215 turista iz Velike Britanije.
Predstavnik Eksplor Motenegra Miloš Mitić je rekao Tanjugu da je već ugovoreno pet tura i da će ovog leta biti prevezeno oko 300 britanskih turista.
Reč je uglavnom o turistima više klase, koji su ljubiteljni železnice i poštovaoci bivšeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, ili su nekada radili u bivšoj Jugoslaviji.
NextWEB hosting

Titov plavi voz

Ovog leta će se oko 300 Britanaca voziti Plavim vozom | Foto: Marko Metlaš

Oni na turi imaju turističkog vodiča koji ih upoznaje sa predelima Srbije i Crne Gore, ali i Titovim životom i putovanjima Plavim vozom.

Britanski turisti su fascinirani predelima Srbije i Crne Gore, a naročito crnogorskim delom pruge i uživaju u vožnji koja traje 12 sati, rekao je Mitić.
Prosečna tura traje ukupno između šest i osam dana u Srbiji i Crnoj Gori i košta oko 1.300 funti.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

4 × 2 =