Ovo je najlepši vodopad u Srbiji (FOTO)

0
NextWEB hosting

Trećina ukupnog broja vodopada u Srbiji, nalazi se u pirotskom kraju, na Staroj planini. Jedan od najlepših je vodopad Tupavica, kod sela Dojkinci.

tupavica panoramio (FOTO) Zimi i leti, ovo je najlepši vodopad u Srbiji

Uprkos tome što su udaljeni od glavnih puteva, a neretko do njih vode i kozje staze, poslednjih godina, vlada sve veće interesovanje za obilazak vodopada na Staroj planini. U želji da aktivno i u prirodi provedu praznik, neke nisu mogli da spreče ni česti pljuskovi ni blatnjave staroplaninske staze.

Nagrada za uloženi trud je veličanstveni prizor od kojeg zastaje dah.

tupavica 2 panoramio 650x487 (FOTO) Zimi i leti, ovo je najlepši vodopad u Srbiji

Vodopad Tupavica nalazi se na četrdesetak kilometara od Pirota, kod sela Dojkinci. Ovaj biser prirode visok je 27 metara. Nije najviši, ali je zato najlepši u Srbiji, tvrde planinari.

Donedavno, za njega su znali samo planinari i zaljubljenici u Staru planinu.

tupavica 3 bastabalkana (FOTO) Zimi i leti, ovo je najlepši vodopad u Srbiji

„Do pre nekoliko godina ni meštani ovog sela nisu znali za vodopad. Sad je poznat kao najlepši vodopad i svakodnevno dolaze ovde ljudi i turisti i planinari, organizovano ili bilo kako“, kaže Dušanka Najdanović.

Izuzetna lepota i atraktivnost učinili su da izleti do vodopada Stare planine, od ove godine, budu u programu turističkog centra Babin zub i turističke organizacije Pirota. Zbog udaljenosti i nepristupačnih puteva, za obilazak najznačajnijih vodopada, potrebno je nekoliko dana. Izazov više za avanturiste i ljubitelje prirode.

tupavica 4 ekologija rs (FOTO) Zimi i leti, ovo je najlepši vodopad u Srbiji

Izvor: Južnasrbija.info

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

4 × three =