Nekoliko hiljada građana dočekalo vaterpoliste ispred Skupštine grada (FOTO)

0
637
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je juče vaterpoliste Srbije i čestitao im na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Skupština grada je za njih tradicionalno organizovala doček na platou ispred Starog dvora, gde se okupilo nekoliko hiljada Beograđana. Zlatni delfini su potom izašli na balkon, uz skandiranje „šampioni”, „Srbija”, kao i himnu Bože pravde, koju su otpevale Ivona Rambosek i Anđelija Milenković, članice Dečjeg hora „Čarolija”. Pop pevači Saša Kovačević i Ana Kokić svojim nastupom upotpunili su ovaj spektakularan doček ispred Skupštine grada.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je da mu je od kako je počeo da se bavi ovim sportom san bio da se pojavi na balkonu Skupštine grada sa koga će podići šampionski pehar, što mu se sad i ostvarilo.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što je Beograd domaćin narednog Evropskog prvenstava u vaterpolu. On je podsetio da će to biti posebno prvenstvo jer će se igrati u januaru i u zatvorenom prostoru. Takođe je istakao da će naknadno biti odlučeno da li će se prvenstvo igrati u Kombank areni ili u nekom drugom objektu, ali bez obzira na to, gde god da se igra, on očekuje da će to biti pravi spektakl.

Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu, istakao je da će grad u skladu sa svojim mogućnostima podržati razvoj vaterpola u Beogradu, kao i druge sportove koji kontinuirano ostvaruju dobre rezultate.

1614178_Sinisa_Mali_i_vaterpolisti__v

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR