UŽAS: Seoske vođe naredile silovanje devojčice u šumi iz osvete!

0

Majka devojčice iz Indije koja je silom odvučena u šumu, tvrdi da su seoske vođe naredile napad i silovanje devojčice kao vid osvete protiv devojčicinog brata, koji je optužen za seksualno zlostavljanje

NextWEB hosting

Policija u istočnoj Indiji uhapsila je dve osobe zbog silovanja 14-godišnje devojčicekoje je navodno naložio starešina sela da bi kaznio njenog brata, prenosi Dejli njuz.

Policija je navela da su zdravstvena ispitivanja potvrdila da je devojčica bila napadnuta, preneo je AFP.

Saopšteno je i da je devojčicin brat optužen za pokušaj maltretiranja suseda u jednom od sela u oblasti Bokaro.

 

Foto: Profimedia

Kada su se susedi, odnosno susetka i njen suprug, požalili seoskim starešinama, jedan od njih je predložio da suprug siluje sestru ili ćerku navodnog zlostavljača kao kaznu.

Odveli su je u džunglu i silovali. Preklinjala sam seoske vlasti za milost kada su naredili da je odvedu, ali me niko nije slušao – izjavila je majka žrtve za TV stanicu CNN-IBN.

Policija je objavila da je uhapšen sused zbog navodnog silovanja i starešina sela, jer je naložio zločin, a pritvoren je i brat devojke zato što je u početku pokušao da maltretira susedovu ženu.

Širom ruralne Indije, prilično konzervativne, seoske vlasti imaju veliku moć. Oni mogu da donose odluke i pravila za svaki vid ponašanja – od toga kako će žene da se oblače, da li mladi ljubavnici zaslužuju da žive ili da umru. Obično primenjuju stroge društvene norme o braku i rodnim ulogama.

U januaru je savet starešina u zapadnom Bengalu naredio je grupno silovanje dvadesetogodišnje žene, kao kaznu što se zaljubila u čoveka iz druge zajednice.

(Telegraf.rs) foto .vestinet.rs

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

12 − 5 =