POZIVNICA – Izložba Sanje Ignjatović u Galeriji 011

0
795
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pozivamo Vas da u utorak 23. decembra u 12 časova prisustvujete otvaranju samostalne izložbe crteža pod nazivom „Priče u boji“ mlade autorke Sanje Ignjatović, u „Galeriji 011“ biblioteke „Ilija Garašanin“ u Grockoj.

Na otvaranju izložbe nastupa Tamara Simonović (violina), učenica II razreda OMŠ Grocka, klasa prof. Ksenije Pejović, odnedavno član beogradske Dečje filharmonije.
Izvešće kompoziciju „Arija“ (Henri Persl).

Istoričarka umetnosti Zorica Atić u uvodnoj reči kataloga navodi: “… Značenja ovih likovnih priča u boji ostaju u domenu intime i ličnog sveta autorke. Mi ih naslućujemo, osećamo i doživljavamo na osnovu boja, likovnih i kompozicijskih elemenata koje mlada devojka intuitivno odlično koristi. Međutim, svako od nas može i treba da ima ličnu reakciju na delo pred sobom, kroz sopstveni način posmatranja i razumevanja. Posmatranje je često jednako bogato, ispunjavajuće i isceljujuće kao i stvaranje.”

Organizator izložbe „Priče u boji“ Sanje Ignjatović u „Galeriji 011“ u Grockoj je Srednja škola Grocka, u saradnji sa Centrom za kulturu Grocka i Bibliotekom grada Beograda – „Ilija Garašanin“ u Grockoj.

Izložba je za posetioce otvorena od 23. decembra.2014. do 20. januara 2015. godine.

Dobrodošli!

crtezi xx.cdr

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR