GROCKA: U OŠ „Ilija Garašanin“ gostuje književnik Uroš Petrović

0
1238
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka u saradnji sa Udruženjem „Obrazovanje i kultura“ i OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj čitalačke učenike vodi na KROKODOKODIL: Čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu!

U saradnji sa organizatorima festivala, u Grockoj će u sredu 21. oktobra u prepodnevnim časovima gostovati Uroš Petrović, čuveni domaći pisac za decu i mlade („Misterije Ginkove ulice“, „Aven i jazopas u Zemlji Vauka“, serijal „Zagonetne priče“…). Uroš Petrović će učenike koji učestvuju u festivalu provesti kroz književnu radionicu na temu „Kako se piše priča“.
Uroš Petrović piše knjige za decu i mlade koje pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljenim štivom i za odrasle.

Festival KROKODOKODIL, koji zajednički organizuju beogradska udruženja KROKODIL i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.
Ove godine, festival će se održati 21. oktobra 2015. godine od 13.00 do 14.15 u pozorištu Dadov, Desanke Maksimović 6.
Pod naslovom „Biblioskop – pazi, čita se“, festival se ove godine bavi dinamičnim odnosom književnosti za decu i filma. Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori: Vladislava Vojnović, Igor Kolarov i Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade iz Nemačke Ute Wegmann, uz podršku svojih kolega iz sveta filma reditelja Milutina Petrovića, glumice Tanje Bošković i snimatelja Miloša Spasojevića. Program će voditi pisci za decu, Jasminka Petrović i Raša Popov.

Festival pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i književna mreža Traduki.

Krokodokodil

Uroš petrović

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR