Beogradu nedostaju varioci, ali i vozači u GSP

0
1161
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beograd nema višak zaposlenih radnika u javnom sektoru. Problem, ipak, postoji u strukturi zaposlenih u starosnom i kadrovskom smislu. Planirana prekvalifikacija jednog broja zaposlenih,  pišu Večernje novosti.

– Viška nema jer je grad sproveo restrukturiranja. Problem, ipak, postoji u strukturi zaposlenih u starosnom i kadrovskom smislu – dodao je Milosavljević. – Pre dve godine je bilo viška, ali je taj broj smanjen što prirodnim odlivom, što podsticajnim socijalnim programima.

Pomoćnik gradonačelnika je najavio da će u narednom periodu biti sprovedena prekvalifikacija određenog broja zaposlenih u javnim preduzećima, u kojima nedostaju izvršioci.

ZA UPRAVU 2.105

BROJ zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi za 2015. je 2.105 i mi nemamo višak – tvrdi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. – Ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave sa svim javnim preduzećima i opštinama je 32.385.

GUŽVA U LAZAREVCU

KADA je reč o opštinskim upravama, najviše zaposlenih ima opština Lazarevac, u kojoj radi 1.077 ljudi, a najmanje Savski venac – 131. U predškolskim ustanovama je zaposleno 7.126 ljudi, u ustanovama kulture 1.183, u Centru za socijalni rad 557…

Izvor i foto novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR