Obnova objekta Doma kulture u Grockoj, drugi sastanak komisije

0
Komisija za obnovu davno zapuštenog prostora bioskopa – nekadašnjeg Doma kulture u Grockoj, održala je svoj drugi radni sastanak u utorak, 24. januara sa početkom u 12 časova.
Stav rukovodstva opštine na čelu sa predsednikom Dragoljubom Simonovićem i zadatak komisije je da se u najkraćem roku, i po hitnom postupku sprovede u delo obnova nekadašnjeg Doma kulture u Grockoj. Ovaj prostrani višenamenski prostor na korak od centra varoši na na oko 400m2 ponovo bi raspolagao sa opremljenom višenamenskom salom sa pozornicom i blizu 300 sedišta.
 
Na osnovu uvida u arhive i postojeću dokumentaciju, drugi sastanak komisije obuhvatio je sagledavanje svih mogućnosti i odabir najprečeg rešenja ka što bržem osposobljavanju Doma kulture – nekadašnje višenamenske sale u sklopu OOUR Centar za kulturu i umetnost “22. decembar”, koji je poslovao u okviru Narodnog univerziteta Grocke.
Objekat Doma kulture ovim ulazi u fazu koja podrazumeva izradu projektne dokumentacije i svih potrebnih akata.
Obnova objekta se sprovodi u cilju realizacije raznovrsnih programa i sadržaja kulture (koncerti, muzički događaji, pozorišne i druge predstave, folklorni nastupi, javne tribine…), kao neophodnog prostora koji treba da odgovori opštoj nameni i javnom interesu svih građana.
Sastanku komisije je prisustvovala zamenica predsednika opštine Grocka Živadinka Avramović. Predsednik i članovi komisije izabrani su kao predstavnici nadležnih opštinskih odeljenja, ustanova i službi.
NextWEB hosting

Komisija radi u sledećem sastavu:
Tanja Bajat, predsednica komisije,
Biljana Guberinić, član komiisije,
Goran Stanojević, član komisije,
Ruža Mrkić, član komisije,
Jovanka Ljuština, član komisije,
Zorica Atić, član komisije,
Tijana Bjelovuk, član komisije,
Dragan Petrović, član komisije,
Mirjana Nikolić, član komisije,
Marinko Babić, član komisije,
Jasmina Leković, član komisije
Stefan Milojević, član komisije,
Gordana Mirković, član komisije.
tekst: Z.Atić
foto: S.Milojević

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five × two =