Међугенерацијски сусрет и еколошка радионица у Ранчићевој кући у Гроцкој у петак 19. маја

0
sk p.cdr
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка и Геронтолошки центар града Београда у сарадњи са ОШ “Илија Гарашанин” у Гроцкој организују Међугенерацијски сусрет и еколошку радионицу за сениоре и јуниоре. Сусрет се одржава у петак 19. маја у башти Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе у Гроцкој, са почетком у 11 часова.

Сениори из Геронтолошког центра основцима представљају значај природе кроз игру и баштованство, у жељи да промовишу додир са окружењем кроз забаву и дружење у природи.

Међугенерацијски сусрет се сатоји из два сегмента:
– израда икебана од купљених садница и готових саксија;
– израда рециклираних саксија од искоришћене пет амбалаже, коју ће деца потом осликавати.
Израђене икебане и саксије ђаци ће понети у своје учионице како би оплеменили школски простор и наставили бригу о биљкама које су својеручно засадили.

*Догађај је подржала Фондација Ана и Владе Дивац. Фондација обележава десетогодишњицу рада под слоганом „Славимо солидарност“ кроз серију манифестација који имају за циљ да подсете на бројне примере солидарности које смо као друштво показали и да промовишу ову универзалну људску вредност и потребу за њом. Пројекат „Славимо солидарност“ подржала је ЕУ програмом „Европа за грађане и грађанке“.

sk p.cdr

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

fifteen − fourteen =