Отворен је Сајам хортикултуре у Гроцкој

0
Овогодишњи, трећи по реду Сајам хортикултуре у Гроцкој траје до 5. маја у шеталишној зони амбијенталне целине „Грочанска чаршија“, у организацији Градске општине Гроцка и ЈП „Пијаце и зеленило“ ове општине.
NextWEB hosting

Сајам хортикултуре отворио је председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, нагласивши лепоту манифестација ове врсте и труд који општина улаже у уређење окружења али и јачање еколошке свести суграђана.
Потом је на летњој сцени, платоу испред Скупштине општине Гроцка одржан музички програм у коме су учествовали ученици Музичке школе Гроцка, КУД „Србија 011“ и етно-вокали ОШ „Илија Гарашанин“, праћени рециклажном радионицом ученика из школе „Никола Тесла“ у Винчи којој су се прикључили најмлађи мештани.

По завршетку свечаног дела програма, у сали општине Гроцка са почетком у 12 часова одржана је трибина „Екологија као начин живота“ намењена свим заинтересованим грађанима, али првенствено представницима школа и вртића у Гроцкој – учитељима, наставницима, професорима, васпитачима.

Предавачи су били градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван и Гордана Брун, магистар заштите животне средине, а трибина је имала за циљ увођење ангажованијег приступа у раду са децом и младима, како би се едукацијом утицало на развијање одговорнијег понашања према животној средини.

Tри дана колико траје Сајам, љубитељи баштованства моћи ће да погледају и пазаре изложене врсте цвећа, садница и биља. Посетице ће под тендама сачекати и излагачи ручних радова, баштенске опреме, затим препарати од меда и лековитог биља, слаткиши и балони, па чак и књиге о баштованству.

текст и фото: З. Атић

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

nineteen − ten =