Muzej u Grockoj se oprema: Stigle vitrine za legat dr Aleksandra Kostića

0
1738
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Još se iščekuje trenutak kada će Biblioteka grada Beograda useliti knjige i početi sa radom u renoviranoj zgradi biblioteke „Ilija Garašanin“ u Grockoj, ali se zato opštinski legat dr Aleksandra Kostića uveliko sprema za useljenje u deo prostora tome namenjen.

U subotu, 3. juna u biblioteku su unete vitrine koje će uskoro primiti i čuvati dragocenu zaostavštinu i arheološke nalaze ovog velikog čoveka i naučnika koji su bili zaboravljeni blizu 20 godina. Vitrine od drveta su osmišljene i izrađene po ugledu na one iz Rančićeve kuće, koje su 1982. namenski rađene za Zavičajni muzej sa legatom. Ambijent odeljenja sa muzejskom postavkom dopuniće i okrugli sto sa stolicama, tradicionalni set koji takođe potiče iz Rančićeve kuće.

Opština Grocka će objekat biblioteke uskoro o svom trošku opremiti i alarmnim sistemom, a nadamo se da će i korisnik prostora – biblioteka grada Beograda – u najskorijem periodu početi sa radom.

Jer, objekat biblioteke je inicijativom i zalaganjem opštine Grocka renoviran, umiven i spreman, a Gročani sa nestrpljenjem iščekuju da im otvori svoja vrata.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR