Норвешки квартет „Cortex“ наступио је у Ранчићевој кући

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Норвешки квартет „Кортекс“ наступио је у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, седишту Центра за културу Гроцка. Познати норвешки џез састав представио се у оквиру музичког програма установе културе који има за циљ неговање мултикултуралности и ауторског звука, и неретко угошћава позната европска имена.

Публику је поздравила Зорица Атић, директорка Центра за културу, представивши гостујуће музичаре и програм који је на основу пројекта финансијски подржао Секретаријат за културу. Врсни музичари, инспирисани несвакидашњом музичком сценом пред старим бунаром у амбијенту баште споменика културе и добродошлицом у Гроцкој, пружили су бројним посетиоцима незабораван угођај.

„Кортекс“ изводи фри џез и запажено је наступао на бројним фестивалима у Европи и Америци, а Норвешка се последњих година профилисала као једна од европских земаља са најзанимљивијом џез сценом.

Постава је акустична, и чине је Кристофер Албертс, труба, Ола Хајдер, контрабас, Томас Џохансен, саксофон, и познати Пол Нилсен Лав на бубњевима, који је уједно и један од најзапосленијих бубњара данашњице.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR