Промоција општине Гроцка и нових туристичких тура у Туристичкој организацији Србије

0
1632
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У суботу, 25. новембра од 10 до 14.30 часова у просторијама Туристичке организације Србије (Чика Љубина бр. 8 у Београду) одржана је промоција општине Гроцка и представљене нове туре обиласка ове општине са темом „Представљамо градску општину Гроцка и нове туристичке програме“ у организацији Удружења туристичких водича Србије (УТВС).

Како би изузетни туристички потенцијали општине Гроцка били сагледани у целости, представљена је територија ове београдске општине која располаже изванредним природним и рекреативним садржајима, као и читавим ансамблом веома значајних културних добара и локалитета. Уз културно-историјски осврт, обухваћени су археолошко налазиште „Бело брдо“ у Винчи, Касноримска гробница у Брестовику, Ранчићева кућа у Гроцкој, амбијентална целина „Грочанска чаршија“, манастир Рајиновац и многе друге знаменитости овог подручја.

Културно-туристичке садржаје и могућности општине Гроцка представили су Зорица Атић, историчарка уметности и директорка Центра за културу општине Гроцка, Драган Јанковић, археолог и кустос Музеја града Београда на археолошком налазишту „Бело брдо“ у Винчи, Раде Милић, археолог из Центра за урбани развој и проф. др Зоран Марковић, руководилац Центра „Мали Дунав“ Огледног добра Радмиловац Пољопривредног факултета Универзитета у Београду.

Предлоге нових туристичких програма Гроцке је у сарадњи са туристичким водичима представила проф. др Снежана Штетић, председник Удружења туристичких водича Србије, по пројекту који је подржао Секретаријат за привреду града Београда.

Уз лиценциране туристичке водиче, догађају су присуствовали Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда, др Јасмина Маџгаљ, подсекретар Секретаријата за заштиту животне средине, проф. др Оливер Томић, социолог Првослав Плавшић, представници медија и други. Судећи по утисцима присутних, чини се да су два археолога, један професор и једна историчарка уметности достојно представили и дочарали невероватно благо градске општине Гроцка на позив Удружења лиценцираних туристичких водича Србије у просторијама Туристичке организације Србије. Сазнаћемо ускоро од Туристичких организација Београда и Србије које су нове туристичке туре Гроцком заживеле као резултат ове презентације туристичких и културних садржаја лепе општине крај Дунава.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR