Raznovrsni programi u okviru manifestacije „Dani Beograda”

0
NextWEB hosting

Poslednjeg dana manifestacije „Dani Beograda” građani i posetioci će moći da uživaju u mnoštvu raznovrsnih programa.

Tako će se u Kulturnom centru „Čukarica” sutra u 11 časova održati predstava za decu „Četiri čarobne reči”, koju izvodi Dečije pozorište „Guliver”. U Modernoj galeriji Centra za kulturu „Lazarevac”, od 11 do 13 sati biće organizovana Dečja radionica „Naš kreativni svet – pozdrav iz Lazarevca”.

Na Trgu Nikole Pašića građani će od 11 do 14 časova moći da uživaju u Velikoj smotri uličnih zabavljača, a od 12 do 14 sati u Muzeju afričke umetnosti biće postavljena izložba „Simboli kraljeva naroda Fon”.

U Knez Mihailovoj ulici, od 14 do 16 časova smenjivaće se koncerti beogradskih muzičkih škola, dok će u 17 časova u Kulturnom centru Beograda biti javno vođenje kroz izložbu „Beogradska internacionalna nedelja arhitekture”.

U Kulturnom centru „Čukarica”,  u 20 časova zainteresovani će moći da uživaju u koncertu pod nazivom „Veče ruske muzike”. Solista je Mirjana Marinković sa horom „Lučinuška”, pod vođstvom Andreja Tarasjeva.

JP „Beogradska tvrđava” nudi građanima nekoliko programa, kao što su „Beograd na starim razglednicama” – izložba kostima srednjovekovnog perioda, ture „Hrišćanstvo na tlu Beograda”, kao i izložba „Rimski portret”.

Muzej grada Beograda pripremio je izložbu „Pejzaži Beograda”, a Pedagoški muzej tematsku izložbu „Realka u Relaci – Škola za buduće inženjere”.

U Centru za kulturu „Grocka” nastavljaju se programi „Putujuće izložbe”, a u Centru za kulturu „Sopot” program „Sopot si ti – Lice u lice prepoznaj(se)”.

Sutra, poslednjeg dana manifestacije „Dani Beograda” biće organizovana i izložba povodom otvaranja novog Centra za vizuelne umetnosti Ustanove kulture „Palilula”. Na platou ispred Kulturnog centra Beograda građani će moći da uživaju i u izložbi ekpsonata u drvetu, koju organizuje BELEF, u okviru projekta „Teratorija”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

20 + 17 =